BBLSA OFFICE (Back Bay Life Science Advisors)

Boston, MA. Completed 2012

 

A new office for a rapidly growing life science consulting group.

 

The goal of the project was to convey the idea of open space, allowing the stunning view of the Charles River and Copley Square into the common work areas, while maintaining privacy for the individual offices adjacent to the windows. A traditional college courtyard-type layout was employed to provide view corridors to frame the views.

Translucent structures such as cable bridges and atriums were studied to define the spaces without blocking the view. Innovative solutions for lack of openness in partitioned work stations were made through integrating permeable partitions in work surfaces and custom designed light fixtures. The reflectivity of the materials was studied in conjunction with the lighting effect to maximize the openness while blurring the boundary of the space.

Photos © 2011 Keller+Keller or Choi+Shine

Study Model and  Sketches of Open Office Work Station

Design, content and images, copyright 1999-2017 Choi+Shine Architects LLC.

All rights reserved.